dinsdag 25 november 2008

Heerlijk

Zondagmiddag 12:45. De dag na Awakenings, moest er natuurlijk gewoon gevoetbald worden. Dus stonden Jim en ik, na amper 3 uur geslapen te hebben, op om ons klaar te maken voor de barre tocht naar Riekerhaven. Nog even hopen dat het afgelast zou worden, maar nadat Adam had gebeld dat het gewoon doorging, moesten we er toch echt aan geloven. Door weer en wind kwamen we uiteindelijk een kwartier voor aanvang aan bij de kleedkamers van Chabab(die trouwens met 5-1 van de koploper hadden gewonnen), waar 7 man nog lekker in de kleedkamer aan het wachten waren, totdat ze de kou in moesten. Er heerste een melig sfeertje in de kleedkamer, waar joris nog snel even 2 broodjes voor jim en mij haalde. Chabab werd een beetje onrustig van ons en wilde nu toch echt beginnen aan de wedstrijd. Dus strompelden we het veld op om met negen man te beginnen aan de wedstrijd. Nadat Jim allebei de broodjes naar binnen had gewerkt, stonden we uiteindelijk met 10 man. En met die 10 man scoorden we na 5 minuten zo maar de 1-0. Sam tikte hem breed op Adam, die de bal heel droog in de korte hoek binnenschoof. Met grote verbazing en melig gejuich liepen we terug naar onze eigen helft. Nu ontstond er een belegering op het doel van gelegenheidskeeper Willem (nog bedankt). En heel af en toe een countertje van ons. We bleven echter verassend lang overeind. Jaime had het inmiddels ook gevonden, maar van Jesse en Nils was nog geen spoor te bekennen. Uiteindelijk scoorden zij 5 minuten voor rust toch de 1-1 . Keeper Willem werd omvergelopen en de bal belandde in ons doel, tot ongenoegen van Sam en Jim, die allebei de gele kaart kregen te zien.

In de kleedkamer heerstte nog steeds een melig sfeertje: "Boys. In wat voor een opstelling spelen we eigenlijk?". Inmiddels waren Jesse en Nils ook gearriveerd. Helemaal verkleumt en naar de klote. Ze waren naar de verkeerde club gereden en hadden dus ruim een uur op de brommer rondgereden. Jesse kwam er, met enige tegenzin, in voor Arjen en Nils nam niet eens de moeite om zich om te kleden en ging lekker in de dug-out zitten om ons aan te moedigen.

De tweede helft bleven zij het overwicht houden, alleen kwamen wij er nu wel steeds gevaarlijker uit. Na een slechte uittrap van Guido(die ik overigens wel man of the match vond) scoorden zij met een mooi afstandsschot de 2-1. Maar die 2-1 achterstand werd al gauw ongedaan gemaakt. Joachim speelde in op Adam, die met een mooi hakje Sam bereikte. Vervolgens kon Sam niks anders doen dan de bal op Jim (die de bal nadrukkelijk opeisde) te spelen. Jim schoot de bal vervolgens, zonder na te denken, strak in de rechterhoek. Een heerlijke goal.
Toch bleef Chabab drukken en de 3-2, 20 minuten voor tijd, was dan ook een logische. De wedstrijd leek gespeeld. Totdat Frans Adam probeerde aan te spelen. De bal ging echter voorbij Adam en rolde pardoes de goal in. Een lucky van Fransie zorgde dus voor de 3-3. Met dit gelijkspel waren we meer dan tevreden, maar we gingen er uiteindelijk zelfs met de volle winst vandoor. Sam stuurde Adam diep, die de bal met links vanuit een moeilijke hoek langs de keeper wist te frommelen. 4-3! Geweldig! Twee minuten na de goal floot de scheidsrechter af.

Wauw! Wat een heerlijk gevoel. We pakken gewoon even de 3 punten, met een team dat de nacht ervoor, volkomen uit hun plaat is gegaan. Dat is karakter, boys. En ook al ga je soms met tegenzin op zondag naar voetbal toe, na zo'n overwinning besef je eigenlijk hoe mooi voetbal is en dat het zeker de moeite waard is om te blijven voetballen.

Door deze overwinning zijn we gestegen naar de vierde plaats. Om die plek te behouden, moeten we volgende week winnen van NFC/Brommer. Deze wedstrijd is om half 12 uit in Amstelveen. Dus hopen dat we onze goede reeks( 4 wedstrijden ongeslagen) doorzetten en deze ploeg ook aan de kant kunnen zetten.