maandag 28 januari 2008

STERF!


Al 100.000 mensen hebben getekend vóór het voorstel om horecagelegenheden te sluiten om 02.00 uur, een prachtig initiatief van de twee Friese moeders Myriam Loonen en Hannie Gorter. "Maar Koen", vraag je je natuurlijk af, "Wat zijn dan de voordelen van vroeg uitgaan?". Nou! Dat zal ik je vertellen.

1 we kunnen dan eerder naar de kroeg / disco en zijn weer eerder thuis
2 het aantal uren dat we daar doorbrengen met vrienden wordt niet verkort
3 de tijd van indrinken verkort of verdwijnt
4 minder alcohol: minder overlast / minder ongelukken
5 voor de ouders is het beter te doen om de jongeren te brengen en te halen
6 's avonds kun je nog gebruik maken van openbaar vervoer
7 er is meer sociale controle van mensen die nog op zijn
8 dag- en nachtritme wordt minder verstoord
9 betere school-, werk-, en sportprestaties
10 stappers die het nu te laat vinden krijgen, dan ook de kans om uit te gaan
11 komt de gezondheid ten goede op korte en langere termijn
12 voorkomt veel stress en spanningen in de gezinnen

Ik ben zó blij dat er mensen zo begaan zijn met mijn gezondheid en leefsituatie (punt 8, 9, 11, 12), heel sympathiek. Uit het Brabant dagblad: "Het is het geluid van de meeste ouders, want toen zíj nog op stap gingen, was het rond 21.00 uur volle bak. Wie nu rond die tijd naar de kroeg gaat, heeft de dansvloer voor zich alleen."
Tough shit, babyboomer, maar we leven in andere tijden.

Flikker toch alsjeblieft een teringeind op, VroegOpStap! Straks worden wij om 2 uur de kroeg uit geflikkerd omdat 50+ers in hun kutdorpjes hun comazuipende kinderen niet in de hand kunnen houden. Bemoei je niet met mijn leven, verdomme.
Dus: teken HIERRR de tegen-petitie, opdat wij nog collectief, eensgezind, kanker gek kunnen gaan wanneer we willen. Aight.

8 opmerkingen:

  1. Uit de Telegraaf reacties:

    Geweldig Ik steun deze gedachte. Ik hoop dat we zover komen dat de jeugd zal zeggen. Laat stappen is uit... vroeg stappen is in. Is denk ik ook goed voor de samenleving ... minder vandalisme laat in de nacht. Verder zijn ze dan wel in staat om op zondag nog aan gezamelijke gezinsaktiviteiten deel te nemen ipv. te slapen. Dank voor dit initiatief!!

    Marlies uit Simpelveld

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een kanker!
    en aids!

    Dit bevestigt wederom hoe ik boeren eigenlijk haat. Ze weten gewoon he-le-maal nix. Voer die regels gewoon alleen in dorpen in, als jullie kanker inteelt kinderen zich niet kunnen gedragen en tractors gaan rossen onderweg van de zuipcaravan naar het schuurfeest. Sowieso maakt al die betuttelende shit me een beetje kotsmisselijk.

    Rest me alleen te zeggen: Frieze boys, je kankermoer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oja en nog wat, je bereikt er geen snars mee want als je om 9 uur uitgaat beginnen die boeren wel om 4 uur smiddags met indrinken, het enige dat je bereikt is dat ze vroeger op de dag bezopen zijn. Voorbeeldje:
    Op Terschelling sluit ook alles om 2 uur maar daar zijn volgens mij de meeste alcoholvergiftigingen per vierkante meter. dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is inderdaad de bottom-line: ze weten he-le-maal niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/39076932
    Het gerustellende is wel dat de grote namen in de 'dance scene' wel echt hun neus hiernaar op halen,
    Bart skilz en de eigenaar van paradiso zeggen ook gewoon letterlijk 'vraag me af waar die 100.000 stemmen dan wel niet vandaan komen'
    Dat moeten allemaal Marliessen uit Simpelvelden zijn.
    seriously, simplefield?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach dat hele uitgaan zouden ze gewoon moeten verbieden. Ben je daar ook weer vanaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geheel eens met de stelling: Friezen weten he-le-maal nix met hun kanker en aids. Hier in het verdorde gooi sluiten de meeste kroegen ook om 2uur... En volgens mij is zo'n sluitingstijd juist pro-vandalisme... Misschien wel kankerdom, maar waar ík aggressief van wordt, is dat je op je fucking hoogtepuntje zit en dat die nare, zure, dampende, kotsende, kanker-lampen aangaan en je te horen krijgt dat je weer naar huis op kunt zooien.

    Aight

    Kanker Friezen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En dan staat iedereen op het hoogtepunt van zijn dronkenschap, met nog volop energie zich buiten te vervelen. Wat gebeurt er? Juist! Rellen.

    Om 5 uur ben je meestal toch kapot en wil je gewoon alleen je bedje, dus niemand heeft nog last van je.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren zul je, hondsvot!