donderdag 18 oktober 2007

Sylvan's Verse Vega-hap

Welkom bij de eerste editie van de nieuwe rubriek op Karakter.

Sylvan's Verse Vega-Hap!

Deze week: Tagliatelle met spinazie-mozarella saus

Benodigdheden:

500 gram Tagliatelle
400 gram Spinazie à la crème
500 gram Mozarella
125 gram Cashewnoten
1 Pot zongedroogde tomaten
1 bekertje room

Om te beginnen de mozarella in kleine blokjes sneiden ongeveer ten grote van een
dobbelsteen.


Daarna de cashewnoten fijn malen in een crunch-thingie.

Of Natuurlijk gewoon ghetto met een pollepel.









De diepgevroren spinazie in een brede koekenpan gooien en goed door blijven roeren. De blokjes spinazie moeten als het ware smelten. Hier komt een hoop vocht bij vrij welke we ook weer kwijt willen, blijf de spinazie roeren totdat er geen enkel ijsbrokje spinazie meer is.

Als De spinazie massa goed is gooi je de gesneden blokjes mozarella erbij


Goed blijven roeren tot alle mozarella in sliertjes is gesmolten, like so:


Kook ondertussen de tagliatelle gaar en giet deze af, niet laten schrikken maar na het afgieten direct in de spinazie-mozarella pan flikkeren.


Het geheel ongeveer 5 minuten met twee spatels goed blijven roeren tot de spinazie, mozarella en pasta goede vriendjes zijn geworden. Probeer de mozarella niet te laten klonteren door deze met twee vorken evenredig over de pan de verspreiden.


Als de fissa is begonnen kun je de room over het geheel heen gieten.

Hierna de fijngesneden zongedroogde tomaten verspreiden, wat ik meestal doe is de olie waar de tomaatjes in weken allemaal over de pasta te gieten, hierdoor krijgt het een wat sterkere smaak. very chill.

Als laatste de cashewnoten zelf op je bord over het gerechtje strooien, niet al te enthousiast, (zoals in de foto) het moet niet overheersen.

Een beetje zou toevoegen kan geen kwaad, bedenkt wel dat de cashewnoten al gezouten zijn en de olie van de zongedroogde tomaatjes ook al erg salty is.


Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

Reageren zul je, hondsvot!