vrijdag 20 maart 2009

WVHEDW - Arsenal

Berichtje van de Coach:

Hee mannen,

Na een hele lange winterstop (2 maanden!) mochten we Zondag 1 maart eindelijk weer aan de bak. Getooid in onze gloednieuwe tenues begonnen we aan de thuiswedstrijd tegen Swift 9. We hadden nog een appeltje met ze te schillen, want ze hadden ons in het begin van het seizoen met 6-1 verslagen. Nu stond er een geheel ander Italiaans team tegenover ons. Beetje dubieus dus. Daardoor waren we wel extra gebrand om te winnen.

Aangezien vaste krachten Jesse, Stijn, Jaime en Joris er niet waren kon je wel spreken van een gehavend elftal. Toch werd er vrij goed gevoetbald. We hadden een licht overwicht en dat leidde ook tot kansen. Adam was 2 keer dicht bij een doelpunt, Melle kreeg een kansje, Sam kopte op de paal en Django was met een mooi afstandsschot dicht bij een doelpunt, maar de keeper redde knap. Aan de andere kant moest Arjen een keer in actie komen op een vrije trap en daar was ook alles mee gezegd. Thomas en Guido gaven achterin weinig weg. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Het moest dus in de tweede helft gebeuren. We trokken, met de ingevallen Ramses (nog bedankt), gelijk ten aanval. Al snel kregen we wat kansjes en het leek slechts een kwestie van tijd voor we de 1-0 zouden maken. Maar na 10 minuten in de tweede helft, kopte Nils uit een corner ongelukkig in eigen doel. Op zich nog niks aan hand maar nadat de spits van Swift twee minuten na de openingsgoal de 0-2 binnenschoot leek het toch echt de foute kant op te gaan. Toch bleven we goed voetballen en kansen creƫren. Al gauw scoorde Sam op aangeven van Frans de aansluitingstreffer. 1-2. Vervolgens bereikte Guido via een ingooi(dat kan dus geen buitenspel zijn Swift!) de totaal vrijstaande Sam die zo door kon lopen naar de keeper. Die bereikte op zijn beurt de meegelopen Adam, die rustig de 2-2 kon binnentikken. Na deze goal reageerde een Swiftspeler(Emotionele jongens die Italianen) zo heftig dat de scheidsrechter niks anders kon doen dan hem eraf sturen. Nu gingen we natuurlijk vol voor de winst. Ramses had al een paar goede kansen gekregen, maar 10 minuten voor tijd ging ie er dan eindelijk in. Na een goede pass van Sam omspeelde Ramses de keeper en schoot hij met links knap de 3-2 binnen. Lekker! Een minuut na de goal bereikte Sam opnieuw Adam, die met een beheerst stiftje voor de 4-2 einduitslag zorgde.

Een lekker begin van het voorjaar!

Coach

1 opmerking:

1. Leuk stukje weer coach. Wanneer komen die van de 2 wedstrijden daarna? Zondag weer lekker thuis tegen nummer laatst, dubbele cijfers misschien keertje?:P Of is dat te optimistisch. Niet vergeten dat we ook moeten fluiten! Dus iemand regelen, voor 12 uur morgen avond misschien?;)