maandag 2 maart 2009

Befehl ist befehl


Oke, ik zag dit laatst en was serieus geschokt. Hoe fucking dom kan je zijn. Kennelijk was dit filmpje al een redelijke internet-hit (met zelfs eigen Wikipagina) maar ik post 'm toch maar voor de zekerheid.

Achtergrond:
Een MacDonalds filiaal wordt gebeld door een man die zich voordoet als een politieagent. Een 18 jarige werkneemster wordt volgens de politieman aan de telefoon verdacht van diefstal van een handtas. De manager van het filiaal wordt opgedragen bepaalde handelingen uit te voeren bij het meisje. Het slachtoffer wordt vervolgens uren lang vernederd, mishandeld en verkracht.
Check reportage hieronder.



Lijkt zelfs een beetje op Milgram-experiment (psychologie nurt-alurt).
Anyway, wat bezielt die oliedomme Amerikanen toch om zulke belachelijke opdrachten zonder tegenspreken uit te voeren. Wat voor fucking schaap ben je dan?
En wie heeft in deze zaak de meeste schuld: de beller, of de manager? Tot hoe ver kan je een grapjas aan de telefoon verantwoordelijk stellen voor mishandeling die iemand anders heeft verricht?

Oja, het meisje kreeg wel 6.1 miljoen dollar (=ongeveer 10.000 euro) schadevergoeding. Dat kan namelijk ook in the land of the Free, home of the Brave.

10 opmerkingen:

  1. Verschilt wel van het Milgram experiment in het opzicht dat de autoriteit die de instructies opdraagt in dit geval alleen een stem is. Bij het Milgram experiment werd een man in witte jas (symbool autoriteit) gebruikt die daadwerkelijk in de kamer aanwezig was. Maar die vrouw is ook gewoon overduidelijk zwaar onintelligent (kankerstom).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat het wel een pro dude is en dat ie wel beetje met moeilijke woorden en termen heeft lopen strooien. Dat straalt ook autoriteit uit, bij wijze van spreken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoe fucking naar ook, dat ze zo'n soft-porno filter over dat interview hebben gedaan...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fock de overdrijvingsfatoe nou niet op jes...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Altijd weer jesse die de fatoes met zijn nuchtere rationele kijk op het leven verpest

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja snapte niet echt dat het een fatoe was aangezien dollar laatste tijd wel meer bikkel wordt tegenover euro. Dus dacht dat het misschien typfout was. Americans zijn wel heel dom en naief btw.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Maar van wíé kreeg ze dan 6,1 miljoen ?!?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wiki zegt meteen: "The jury decided that McDonald's and the unnamed caller were each 50 percent at fault for Ogborn's ordeal."

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ze deed het gewoon voor de doekoeeeeee!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren zul je, hondsvot!