donderdag 8 januari 2009

Israel vs Hamas


Zo, hier een oud doch redelijk ongepast plaatje.
Het is wat he, daar in het Midden-Oosten. Politiek correctheid weggelaten,
Wie vinden jullie dat er moet winnen?
Ik wil jullie ongezouten mening horen.

15 opmerkingen:

  1. Het is allemaal weer begonnen omdat Hamas raketten heeft afgevuurd op de Joden. En daarom jagen de Joden op dit moment honderden kinderen, vrouwen en een paar Hamas strijders de dood in. Natuurlijk moeten ze niet raketten schieten maar als je kijkt naar de omstandigheden waarin de mensen in de gazastrook leven dan zou ik ook een raket de lucht in sturen. Natuurlijk hebben die mensen Hamas aan de macht geholpen maar niet iedere palestijn is een Hamas strijder. Of je nou kind, vrouw of een hond bent het maakt die joden geen kanker uit zolang ze maar dood zijn dan is het prima in hun ogen. Ze laten hulp het gebied in maar die durfen niet meer naar binnen omdat ze zeggen dat ze beschoten worden door de Joden. Ik denk dat het probleem niet stopt zolang er nog 1 leeft maar als ik een standpunt met innemen dat ben ik voor de palestijnen. Het is natuurlijk heel erg wat er in WW2 gebeurd is maar nou moeten ze het niet zelf gaan lopen uithalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de Israeli's maar een beetje een eng volk. Heb een keer in een docu gezien hoe ver dat militaire patriottisme gaat, echt sick. Iedereen gaat het leger in, iedereen WIL het leger in, voor volk en vaderland zegmaar. En vervolgens doen ze de naarste walgelijkste dingen, waar ze later enorme spijt van krijgen. Ze kregen gewoon de opdracht het de Palestijnen zo moeilijk maken. En dat is volgens mij ook de grootste bron van haat bij de Palestijnen. De grootste narigheid zit niet in die incidenten waarbij soms een random persoon wordt vermoord en dat soort narigheid, maar de constante pesterijen die je als Palestijn maar moet slikken. Je hebt daar dus van die checkposts, waar je als palestijn gewoon uren moet wachten. Je weet dat de Israeli's je gewoon nakken maar je kan niks doen! Daar zit volgens mij de meeste frustratie in, die situatie, waarbij de Palestijnen de constante nak van de Israeli's moeten slikken. Daar kan je een keer genoeg van krijgen.

    Het geweld wat Isreal toepast is ook gewoon kanker disproportioneel. Wat was het? 6 doden door crappy Ikea-raketten aan de zijde van Israel en 600 aan de zijde van Palestina door tanks, F16's en Apaches? Not cool dude.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Winnen winnen winnen ik ken geen winnen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Koen heeft in de humane zin zeker gelijk. MAAR...

    Als je het gewoon cru bekijkt worden oorlogen meestal gewonnen door het land dat meer bikkel is. Des te eerder het zwakkere land gewoon accepteert dat ze genakt zijn, des te eerder het vrede is. Bewegingen als Hamas hebben dus gewoon de grootste schuld omdat ze een oorlog die ze nooit kunnen winnen draaiende houden ten koste van burgers in wiers naam ze onder anderen pretenderen te vechten.

    Aan de andere kant hoorde ik vandaag dat Israel een VN konvooi voor slachtofferhulp aan Palestijnen heeft beschoten tijdens het dagelijkse staakt het vuren. Door zo'n actie en door het feit dat ze meer hulp aan burgerslachtoffers in Gaza moeilijk maken, kunnen ze zichzelf niet meer verantwoorden.

    Maar het gaat over religie dus niemand heeft gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja das waar, vind eigenlijk ook beetje raar dat er vanuit Palestina niet een geluid komt van: he, Hamas, boek het, wij gaan dood door jullie gekut. Hamas is ook gewoon rellen, burgers gebruiken al human shield, ambulances gebruiken als transport etc. Plus, die sicke propaganda als bijvoorbeeld die Jihad Mickey Mouse. Die hersenspoeling kom je bij de Israeli's in mindere mate tegen geloof ik. Maarja ik sluit me aan bij je laatste punt, Bus.
    Kutreligie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja die brainwashings zijn sick, van beide kanten.

    En het is zo'n kapitaalvernietiging allemaal... Kostbare fossiele brandstoffen en materialen die zo fucking veel beter kunnen worden gebruikt, worden gewoon verspild aan een ruzie over een fabeltje.. Moet er niet te veel aan denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach, ze houden dingen lekkerin balans, gewoon door gaan!
    Allesh Kaput!!!

    gos

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik zou echt niet anoniem willen zijn ouwes, zure kil

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ahja. gos.. ik snap m
    ik dacht dat je nog steeds die extreme dude was die jesse ging nakken..
    maarja dan neem ik aan dat je niet meende dat iedereen kapot moet, is zo onsympathiek, en doodt de discussie enzo

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hmm. niemand kan denk ik dit conflict winnen zolang de andere nog bestaat. het gaat gewoon altijd door. dit komt omdat het NIET over religie gaat. het gaat alleen tussen twee religies. het gaat om een plek om te wonen en dat de palestijnen het er niet mee eens zijn dat ze opeens uit hun land worden gezet omdat de wereldgemeenschap meent dat Israel daar wel even mag gaan zitten. Eigenlijk komt het hele probleem dus door landen met meer macht die denken dat het toch niet uitmaakt als je leefgebied van een paar onbenullige palestijnen afpakt en het geeft aan een volk dat overal op de wereld leeft.

    Denk dat geen een volk het zich zomaar laat gebeuren dat hun land opeens twee keer zo klein is geworden en dat ze inderdaad zoals koen zegt, constant worden tegengewerkt. Daarom denk ik ook dat de Palestijnen nooit zullen stoppen met strijden (er zijn er altijd die niet tevreden zijn) en de Joden ook niet omdat die dan weer worden aangevallen. Enige oplossing is vreedzaam naast elkaar leven maar dat is onmogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren zul je, hondsvot!