dinsdag 2 december 2008

NFC/Brommer 3- WVHEDW

Hee mannen,

Afgelopen zondag moesten we uit bij NFC/Brommer. Dus gingen we door de ijzige kou naar het saaie en lelijke Amstelveen. Aangezien NFC/brommer virtueel derde(5 verliespunten minder dan ons) stond, verwachtten we een lastige wedstrijd. Na een lekker bakkie koffie en een peukie betraden we uiteindelijk met 12 man het 3e veld van NFC. Thomas was onze wissel en ging vlaggen(aangezien hij 5 minuten voor de aftrap het veld op kwam lopen), waardoor Nils een plek in de basis verdiende.

We begonnen, net als voorgaande wedstrijden goed aan de wedstrijd. We gaven weinig kansen weg en bij vlagen werd er ook goed gevoetbald. Ook al hadden zij een licht overwicht, de echt grote kansen waren voor ons. Adam(2X), Stijn en Willem waren dicht bij een doelpunt, maar de keeper lag steeds goed in de weg. Uiteindelijk wisten we de score alsnog te openen. Na een corner van Stijn belandde de bal voor de voeten van Jesse. De keeper van NFC lag inmiddels "geblesseerd" op de grond en er werd geroepen dat de bal uit moest. Jesse twijfelde, maar besloot de bal toch maar binnen te schieten. De scheidsrechter wees naar het midden en de ietwat curieuze 0-1 was een feit.
Na de goal kwamen we onder druk te staan. Met een schot, dat heel knap uit de hoek werd getikt door onze teruggekeerde doelman Arjen, en een paar gevaarlijke corners waren zij dicht bij de gelijkmaker. Die bleef echter uit. Eigenlijk vanuit het niets maakten we zelfs de 0-2. Willem schoot, na wederom een corner van Stijn, de bal mooi in de hoek. En dus gingen we met een 0-2 voorsprong naar de kleedkamer.

Frans, Melle en Joachim waren inmiddels ook gearriveerd(probeer echt op tijd te komen jongens) en dus waren we maar liefs met 15 man. Dat gaat de goede kant op, jongens. Het lijkt erop dat we het plezier in voetbal hebben teruggevonden en dat we er met zijn allen echt voor willen gaan. Heel positief natuurlijk. De tijden dat we met 9 man aan een wedstrijd begonnen lijken verleden tijd.

De tweede helft is niet echt het vermelden waard. NFC speelde de wedstrijd uit met 9 man, aangezien de rest met de A1 mee moest doen. Daardoor werd het een vervelende 2e helft. Stijn scoorde de 0-3 en het was Adam, die voor de 0-4 einduitslag zorgde.

Na overwinningen op Sporting Noord, AFC, Chabab en een gelijkspel tegen de Meer is dit alweer de 5e opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Door deze overwinning zijn we gestegen naar de 3e plaats(zie stand onderaan). De weg omhoog is ingezet. Zondag wacht koploper ABN/Amro, die pas 1 keer verloren heeft. Toch denk ik dat we daar voor een stuntje gaan zorgen en gewoon de 3 punten mee naar huis nemen. Laten we het hopen...

7 opmerkingen:

1. Het lukt me niet de stand vers te krijgen. Mijn excuses.

BeantwoordenVerwijderen
  2. Schandalig, ik eis mijn geld terug!

3. 30-11-08 Meer de 7 - Swift 9 0 - 12?????
    Ik zal het alom bekende What The Fuck maar even uitspreken?

4. zuuuur. zie net dat ze een fout op knvb hebben gemaakt. uitslag de Meer-Swift klopt niet. Het is 12-0 voor de Meer geworden.