dinsdag 2 december 2008

Law and Disorder in Philidelphia

gisteren een documentaire over de ghetto's van Philly gezien.
Ik ben echt fan van documentaires omdat het de harde waarheid van problemen laat zien, ver van het spektakel van hollywood af. Als je iemand ziet worden neergeschoten in 'boys 'n da hood' of iemand z'n tanden in getrapt ziet worden in american history X dan weet je dat het film is, allemaal nep. Maar deze shit is gewoon real.
Documentaire maker Louis Theroux maakt ook echt hele goeie docu's, over alle extremen van de bevolking. Nu in de ghetto's van amerika, volgende week in een oorloggebied in Afrika en vorige week in de slums van venezuela bij de MS13 gangwar shit.
Wanneer je dit ziet word je geconfronteerd met de harde realiteit, terwijl je met een of andere hollywood film gewoon de tv uitzet en het is over, dit blijft hangen.

Het lijkt op eerste opzicht gewoon een 'Cops' ripoff, maar het is meer.
klein sampletje op youtube, maar download gewoon die shit, het is de moeite zeker waard.
Torrent

5 opmerkingen:

  1. Oooooh die dude! Hij is fucking goed idd! Had eentje gezien over The Most Hated Family in America. Die gestoorde christenfundamentalisten met 'GOD HATES FAGS' etc op bordjes bij begravenissen van homo's enzo.
    Meer torrent linkies!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. cool. hou jij het profieletje een beetje hoog syl, ik post wel filmpjes met dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oke, documentaire gezien. Goede beelden. Ze pakken het goed aan, niemand doet raar voor de camera, er worden goede punten duidelijk gemaakt. Waar het dus allemaal aan ligt is die diepgewortelde 'I ain't snitchin nobody' cultuur. Niemand zal iets zeggen, ook als je zelf neergeschoten wordt.
    Ook, kanker domme provocerende negers op de hoeken. Ik zou er enorm moe van worden. Enorm veel respect voor die agenten. Gevaarlijk werk en ze blijven vrij kalm en rationeel.

    Trouwens, die Louis is echt een enorme droogkloot. Een held, maar wel een droogkloot. Uit dat stukje voor volgende week: "Have you brought weapons with you?" - "Thats quite big...".
    Hij is zo'n kapot grote nerd dat niemand agressief wordt van hem, en dat doet ie wel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha, hij is wel een beetje een nerd inderdaad. Maar wel vet om te zien dat inderdaad die ' I ain't snitchin' nobody' mentaliteit uit de films gewoon echt de neerwaartse spiraal vormt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Net alles gekeken vind het goede serie. Die dude is juist chill omdat niemand zich bedreigd voelt door hem dus willen ze praten. Als je dit zo ziet en de cops zien elke dag dooie dan is nl politie wel heel erg bikkel met lichtjes controle elke dag weer

    Chals

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren zul je, hondsvot!