dinsdag 13 mei 2008

Bert Ydema

Voor de St. Antonius-bikkels of voor anderen die op de basisschool schooltuinen had bij het Westerpark: een documentaire over Bert Ydema.
Echt een fucking topgozer is het. Ik zeg lintje. Schooltuinen vond ik vroeger altijd de shit en dat komt vooral omdat hij gewoon keihard was en vol enthousiasme dingen uitlegde over de natuur, het leven en planten. Leerde ons ook dat het van essentieel belang was dat de slakroppen met de klok mee uit de grond werd gedraaid. En in de winter hing er een rookworst om je boerenkool.
Hier dus op uitzendinggemist de prachtige documentaire "de Groene Hemel", over Berts laatste jaar als schooltuindude na 39 jaar dat te hebben gedaan. Hij heeft het er moeilijk mee.
Vond gewoon dat ie even wat props verdiende, vandaar deze post.

4 opmerkingen:

  1. Bert Ydema zeker mooie kerel. ik weet ook nog dat jimmy altijd lievelingetje was. Voorbeeldtuin alles. Spijtig dat ie er mee op moest houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, "Meester Bert"[ Bert Ydema } uit Amsterdam verdient een Koninklijke onderscheiding.
    Google maar eens "Bert Ydema"
    * Omdat hij 39 jaar zich fantastisch heeft ingezet als natuurkundeleraar.*Voor het realiseren en mateloos populair maken van natuurlessen in de Mr.A.de Roostuinen in het Westerpark in Amsterdam.
    * Voor de duizenden kinderen die hij enthousiast en effectief de liefde voor de natuur en het praktisch leren omgaan met aarde in hun mini-volkstuintje aanleerde. *Voor de positieve onderwijskundige warmte die Bert Ydema maakte tot een icoon.
    Hoe kunnen wij samen, Bert Ydema nomineren voor een lintje?
    GA ALS VOLGT TE WERK:
    1) Surf naar www.lintjes.nl en lees dit.
    2) Schrijf -op je eigen manier- een VERZOEK aan de Burgemneester van Amsterdam, waarin je vraagt om Bert koninklijk te onderscheiden. Gebruik gerust mijn argumenten.
    Bert heeft écht een lintje verdient!!!!
    KARAKTER-leden:Nu doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om al deze positieve reacties over Bert te lezen. Samen met Bert hebben wij nu de hyve http://meesterbertydema.hyves.net opgericht. Word nu lid en laat je reactie achter. Dat zou Bert geweldig vinden!

    Groetjes Lilian
    Kosmos uitgevers

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren zul je, hondsvot!