donderdag 20 maart 2008

Ai...

AMSTERDAM - De Amsterdamse vrije basisschool Geert Groote 2 aan de Fred. Roeskestraat in Zuid dreigt per komend school jaar de deuren te moeten sluiten. Wanbeleid is de oorzaak, aldus de Onderwijsinspectie.

De inspectie heeft laten weten er geen vertrouwen in te hebben dat de school op korte termijn in staat is de onderwijskwaliteit te verbeteren. Ook al omdat er een bestuurscrisis is uitgebroken. Door de problemen loopt de financiering van de school gevaar.

De school staat sinds september 2007 onder 'geïntensiveerd toezicht' van de onderwijsinspectie en heeft het predicaat 'zeer zwakke school' gekregen. De ouders van de ongeveer 150 leerlingen zijn inmiddels via een brief op de hoogte gesteld van de problemen.

Volgende week staat een voorlichtingsbijeenkomst gepland.

Leo Stronks, voorzitter van de Vereniging van Vrije Scholen, die als woordvoerder van de Geert Grooteschool optreedt, gaat er ondanks de problemen vanuit dat de school volgend schooljaar toch open is.

De Geert Groote School is een zogeheten vrije school, 'waar kinderen worden opgevoed tot vrije, onafhankelijke mensen'. De school wil eraan meewerken 'het unieke dat een ieder in zich draagt zichtbaar te maken en tot bloei te laten komen', staat te lezen op de site.

''Op onze school wordt het kind aangesproken op wat het wél kan en niet afgerekend op wat het niet kan. We proberen de kinderen een warme, veilige omgeving te bieden waarin de leerling nog kind mag zijn en kinderen vertrouwen krijgen én elkaar vertrouwen geven,'' aldus de beginselen.

© Het Parool, 20-03-2008, 11:54 uur

5 opmerkingen:

  1. Tja, er zaten aardige kanten aan, maar vond 't toch altijd ook wel klef en vaag. En dan die ergerlijke pretentieuze verhevenheid, gecombineerd met een verkrampte gelijkhebberij ("'De vierde man' van Gerard Reve heeft geen 'diepere laag'"). Merkwaardig gevoel voor humor ook ("Het was gewoon een leukertje.")Was eigenlijk blij dat ik daar nooit meer naar toe hoefde nadat Jesse klaar was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En Mompelmans, die vond ik ook niet chill.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jip wie ben jij?
    We gaan toch niet baad doen he?
    Ik weet Janneke te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren zul je, hondsvot!